Kijk, een heerlijke snack!

In Thailand en Cambodja worden sommige soorten vogelspinnen gevangen voor consumptie. In die landen is de gefrituurde Tarantula met een beetje citroensap besprenkeld, een ware snack. De Cambodjanen zijn ook dol op gefrituurde sprinkhanen en eenden embryo’s. Wat voor de een afschrikwekkend is, is voor de ander een lekkernij. Er zijn grote culturele verschillen in deze wereld maar op lokaler niveau zijn er ook grote verschillen te duiden in de beleving van mensen. Alleen als je de motivatie en de argumenten van jouw doelgroep kent, kun je succesvol communiceren. Dan weet je immers met welke beloftes jouw campagne geladen moet worden. Dan weet je welke aspecten van jouw dienst of product de doelgroep zullen behagen. En als je daar overtuigend genoeg in bent, kun je jouw sterke merk bouwen. Herkenbaar, vertrouwd en onderscheidend.
Of er een BigTarantula op het menu staat bij de McDonalds in Phnom Penh weet ik niet. Mocht ik binnenkort in de Aziatische hoofdstad zijn, dan check ik het zeker. En ik beloof dat ik hem zal bestellen en zal proeven.

Degene die van zijn of haar arachnofobie af wil, beveel ik overigens van harte een bezoekje aan de De Oliemeulen aan, het vreemdste maar leukste dierenpark van Nederland. Wedden dat je er gewoon een over je hand durft te laten lopen!

2018-12-29T18:11:55+01:00