Vlog Over De Bouw

De bouw schreeuwt om de aanwas van jong talent. Het is niet alleen een specifiek probleem van de sector, het is eerder een maatschappelijk probleem. Nederland heeft nieuwbouw nodig, nieuwe woningen, nieuwe gebouwen. Nu maar zeker ook in de toekomst. Er is volop vraag en behoefte maar hoe bereik je die 13 – 16 jarigen die moeten kiezen voor een volgopleiding zodat we op langere termijn ook in die behoefte kunnen voorzien? Hoe bereik je die groep jongeren die mogelijk kiezen voor een vakopleiding in de bouw? Het was dé uitdaging voor Kneh Creatief! Als creatieve partner bestudeerden we de lopende wervingsacties en het gedrag van de beoogde doelgroep. Kneh constateerde dat die groep jongeren geen relatie noch gevoel had met de bouw. Die digitale generatie heeft weinig met metselen en timmeren, met werken in de buitenlucht, met vies worden en met aanpakken. Het onderzoek wees ook uit dat zij voornamelijk YouTube, SnapChat en Instagram gebruikten in hun dagelijkse leven. Kneh besloot een campagne op te zetten via YouTube ondersteund door Instagram. Facebook en Twitter Werden ingezet om de ouders te bereiken. De campagne Vlog Over De Bouw daagde die jonkies uit om te vloggen over de bouw. Kneh daagde jonge vloggers uit om te vloggen over de bouw en daarmee om hun leeftijdsgenoten te interesseren voor de bouw. Kneh Creatief kreeg de bekende vlogger John Quote (Prankster) zo ver om als influencer mee te werken. Hij vlogde volop over de bouw en een van zijn vlogs haalde zelfs een mediareach van 800K aan views. Belangrijk detail: John Quote bereikt veel jongeren uit de genoemde doelgroep jongeren.
Uiteraard ontging dit succes weinig partijen in de bouwsector en het was niet verwonderlijk dat Bouwend Nederland de campagne oppikte en overnam, Inmiddels is Vlog Over De Bouw een landelijk fenomeen dat jongeren uitdaagt om over de bouw te vloggen. Kneh is zeer benieuwd naar de resultaten.

Opdrachtgever: Stichting Zuid Nederlands Aannemersfonds / Samenwerkende Bouw- en Infra-opleidingen Zuid-Nederland / Bouwend Nederland Zuid